Kiipeilypuu

Vanha kiipeilypuu jäi liian lyhyeksi nykyisen asunnon mittoihin, joten mielessä on ollut pitkään tuunata kissoille uusi kiipeilypuu. Pitkällisen suunnittelun jälkeen uusi kiipeilypuu saatiin vihdoin nikkaroitua valmiiksi. Näin se käy:

Ostetaan Ikeasta Stolmen-sarjaan kuuluva pelkkä tanko. Tanko on siitä näppärä, että sen korkeutta pystyy helposti säätelemään. Tanko itsessään oli hieman liian kapea, joten siihen kaivattiin hieman lisäpaksuutta.

Lisäpaksuutta saatiin, kun tangon ympäri kiinnitettiin pari kerrosta lattiarempasta ylijäänyttä laminaatin alusmateriaalia.

Vanhan kiipeilypuun juuttiköysi purettiin ja hyödynnettiin uudessa.
Köyden pää kiinnitettiin tankoon letkukiristimen avulla.

Ja sitten vaan kieputetaan köysi tangon ympäri.
Kiinnitetään köyden toinen pää samaan tapaan letkukiristimellä kuin alkupääkin.

Sitten kiinnitetään tanko paikoilleen...

...ja päästetään kissat puuhun!


Kiipelypuu sijoitettiin takan viereen ja takan päältä onkin mukava tähystää kodin tapahtumia.

5 kommenttia juttuun “Kiipeilypuu”

 1. Anonyymi

  Kiitos ideasta, meillä onkin jo vanha lattiasta kattoon oleva kiipeilypuu taipunut banaaniksi eräiden innokkaiden kiipeilijöiden painosta...Ihanat on varsinkin nuo viimeiset kuvat!

 2. Rontti

  Hyvältä näyttää!
  Kohta on eläimellistä menoa myös meillä:
  http://ronttiboston.blogspot.com/

 3. Margit-äiti

  Kylläpä Doriksen ja Ruutin on nyt lysti kiipeillä ihka uudessa puussa, omin käsin nikkarointi näyttää onnistuvan isäntäväeltä. Terveiset täältä Kainuusta, pakkaspäivä, aurinkoa ja pullan tuoksua tänään, nyt kahville ja korvapuustille :)

 4. Anonyymi

  Heippa!

  itse olemme pohtineet samanlaisen tekemistä ja onnekseni löysin sinun blogistasi ohjeet tuollaisen tekoon. ikeasta ostetussa tangossa näytti olevan tuollaiset ns. terävät päädyt. Mutta sinulla niitä ei valmiissa työssä näy lainkaan. Mitä olet laittanut kattoon ja lattiaan tueksi? :)

  Kiitos selkeistä ohjeistä
  Laura

 5. Kissa vieköön!

  Laura: Stolmen-tangon mukana tulee muoviset päätyosat, joissa on myös paikat ruuveille lattiaan tai kattoon kiinnitystä varten. Meillä tangon yläosa on ruuvattu kattoon kiinni, että se pysyy varmasti paikallaan. Ja hyvin onkin pysynyt.

  IKEA Stolmen: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20179940/

Naukaise kommenttisi: