Ruuti kävi leikkauksessa

Ruudin viime viikko ei alkanut kovinkaan miellyttävissä merkeissä. Pentuja emme Ruudinkaan tahdo hankkivan, joten oli aika viedä se leikattavaksi. Leikkausaika oli varattu maanantaiksi.

Pahaa aavistamaton Ruuti pakattiin kuljetushäkkiin ja suuntasimme eläinlääkärille. Ruutia täytyi paastottaa noin 12 tuntia ennen leikkausta ja automatka sujuikin paastoamisen ansiosta ilman oksennusta. Hätäkakalta sen sijaan ei säästytty.

Saimme olla Ruudin kanssa vielä sen aikaa, kun se rauhoitettiin ja sen vatsasta ajeltiin karvat pois. Tämän jälkeen Ruuti vietiin leikkauspöydälle ja me lähdimme siksi aikaa asiollemme. Noin tunnin päästä haimme Ruudin leikkauksesta kotiin. Nukutuksen vaikutuksesta eläimen ruumiin lämpötila on alhainen ja siksi leikkauksesta tultuaan kissa täytyykin pitää lämpinä. Ruuti käärittiin vilttiin ja lähdimme kotiin toipumaan.

Ruuti taju kankaalla, juuri leikkauksesta kotiutuneena

Kotona Ruuti täytyi asettaa paikkaan, jossa sillä olisi lämmin ja josta se ei pääsisi putoamaan herättyään. Noin neljä tuntia leikkauksen jälkeen Ruuti alkoi heräillä. Olo oli tietenkin vielä hyvin epävarma ja jalat eivät tahtoneet totella. Vessaan oli silti päästävä. Tai oikeastaan saunaan, jossa lepäilyä oli jatkettava.Ruuti ei tahtonut pikku tokkurassaan löytää mieleistä nukkumispaikkaa. Se kierteli saunan ja vessan lattian kautta nukkumaan hiekkalaatikkoon ja sieltä edelleen eteiseen ja sieltä lopuksi makuuhuoneeseen, jossa se sitten malttoi pidempään nukkua ja selvitellä päätään.

Vasta myöhään illalla Ruudin pää alkoi olla siihen malliin selvä ja olo pirteä, että se pystyi syömään ja tsekkaamaan mitä mahan alueella oli päivän aikana tapahtunut. Oli siis aika laittaa kauluri paikoilleen, jottei se nuolisi leikkaushaavaa.


Töttöröpää

Doris oli kovin kummissaan ja varuillaan Ruudin käytöksen vuoksi. Normaalisti rasavilli kohelluskaveri oli yksäkkiä muuttunut ensin tajuttomaksi ja sitten hoipertelevaksi töttöröpääksi. Ei hyvä. Doris seurailikin koko illan epäluuloisesti Ruudin hoiperteluja kauempaa.

1 kommentti juttuun “Ruuti kävi leikkauksessa”

  1. Hehkuvainen

    Voi toista. On se niin säälittävä. Ja tuo eteneminen on kyllä sitten kaameaa katsottavaa :D.

    Sujuu melko samalla tyylillä kuin Vitikaisen tienylitys kotikaupungissani Heinolassa. http://www.youtube.com/watch?v=5RzynNlBJBY

    Veikkaan, että Vitikaista ei ole leikattu. Hän yrittää Esson pihasta 5-tien yli Pirkka-baariin. Video on kuvattu talosta, jossa olen asunut noin 18 vuotta. Meillä tosin oli parveke sisäpihalle, mutta makuuhuoneen ikkuna on tuohon kadulle. Kiva nähdä että kotikaupungissa on meno entisellään.

Naukaise kommenttisi: