Hiihtolomailua

Kissat pääsivät/joutuivat tällä viikolla muutaman päivän hiihtolomamatkalle mökille. Doris on mökkeilemässä ollut aiemminkin, mutta Ruudille mökkireissu oli ensimmäinen. Doriksen aiemmat mökkireissut ovat olleet tosin kesäaikaan, joten luminen mökkimaisema oli myös Dorikselle uusi juttu.

Automatka oli Ruudin mielestä tuttuun tapaan kamala. Perille päästyämme, kissat uskaltautuivat autosta ulos hyvin varovaisin liikkein. Luonnon hiljaisuus, ympäröivä metsä ja uusi paikka ihmetytti Dorista ja Ruutia kovasti. City- ja kotikissoina Doris ja Ruuti kokivatkin luonnon äänet sen verran uusina ja pelottavina, että luikkivatkin melkein heti mökin alle piiloon. Mökin alla kissat lymyilivätkin sitten seuraavat tunnit uskaltautumatta tutkimaan uutta ympäristöä.

Doris ja Ruuti lymyilemässä mökin alla

Vasta paljon myöhemmin kissat saatiin houkuteltua sisälle mökkiin. Ja siellä sisällä sitä sitten pysyttiinkin. Ulkoilma kun tuntui olevan liian jännittävää ja pelottavaa meidän karvakamuillemme. Hiihtoloma kuluikin kissojen osalta melkein ainoastaan sisätiloissa. Kisut eivät oikein tahtoneet oivaltaa mökkeilyn ihanuutta eli ulkoilua luonnon helmassa... Metsämaisemaa oli turvallisempi katsella ikkunan takaa.

Doris kuikuilee ikkunasta lumista luontoa

Viimeisenä iltana Ruuti kuitenkin rohkaistui muutamaan otteeseen piipahtamaan mökin terassille ihmettelemään ulkomaailmaa. Turvallisesti terassilta ympäristöä tutkailtuaan Ruuti uskaltautuikin pienelle tutkimusmatkalle mökin ympäristöön. Vasta nyt Ruuti siis hokaisi mökkeilyn jujun; täällähän pääsee ulkoilemaan silloin kuin haluaa! Tämän jälkeen Ruuti olikin useaan otteeseen raapimassa ulko-ovea ja pyytämässä pihalle.

Ruuti uskaltautui vihdoin tassuttelemaan ulos lumihankeen

"Päästäkää mut uudestaan ulos!"

Ja juuri kun Ruuti ymmärsi mökkeilyn hauskan puolen, olikin jo aika lähteä takaisin kotiin kaupunkiin. Seuraavaa mökkireissua odotellen siis. Jospa silloin uskalletaan tutkia jo enemmän luonnon ihmeitä...

0 kommenttia juttuun “Hiihtolomailua”

Naukaise kommenttisi: