Verinen lauantai

Veriroiskeita seinällä ja selkäpiissä väristyksiä aiheuttavia karmivia rääkäisyjä; mistä on kyse? Kauhuleffasta...? No ei, vaan ihan tavallisesta lauantaipäivästä kahden rasavillin kissan asuttamassa huushollissa.

Oli kaunis ja kirpeä syyskuinen lauantai, kun kiipeilypuun viereiseltä seinältä löytyi siis mystisiä veriroiskeita. Muistelimme aiemmin päivällä kuuluneita karmivia kissanrääkäisyjä (rääkäisyt ovat jo niin arkipäivää ettemme enää kiinnitä niihin suurta huomiota) ja kauhuissamme riensimme tarkistamaan kissojen kuntoa, mutta molemmat kissat vetelivät päiväunia tyytyväisinä eikä tietoakaan verestä kissojen turkissa. Kovin kummastelimme tätä, koska jommasta kummasta kissastahan veri täytyi peräisin olla, koska kumpikaan meistä ei myöntänyt jättäneensä verijälkiä seinään ja kaapin päälle...

Analysoituamme hetken verijälkiä (olemmeko mahtaneet seurata jo liikaa nelosella pyörivää Dexter -sarjaa...?) tulimme siihen tulokseen, että viirumaisten verijälkien on täytynyt syntyä hännässä olleesta haavasta. Tarkempi tutkimus Ruutin häntään ja sieltähän se verijälkien aiheuttaja löytyikin! Aivan mitättömän kokoista haavaa tuskin huomasi, mutta sen oletamme kuitenkin verijäljet jättäneen.

Haava Ruutin hännässä 22.9.2007

Mysteeriksi jää, kuinka haava on mahtanut syntyä. Kunnon rääkäisy ilmoille on varmasti tuolloin päästetty. Liekö Doris purrut häntää vai käyttänyt teräviä kynsiään... Syytetty ja uhri vaikenevat tapahtuneesta.

1 kommentti juttuun “Verinen lauantai”

  1. soralapio

    Mahdollinen selitys: minun kissani on jostain syystä ihastunut kovasti jahtaamaan omaa häntäänsä. Pari viikkoa sitten ressukka onnistui häntää läpsiessään lyömään yhden kynsistään niin syvälle, että se jäi kiinni.

    Metelistä päätellen kissaa syötiin elävältä, mutta vahinko oli vain pinnallinen.

Naukaise kommenttisi: